Ako zabezpečiť dieťaťu cestu do a zo školy? Odborníčka radí

NETKY.SK • 4 September 2024, 10:21 • 2 min
Ako zabezpečiť dieťaťu cestu do a zo školy? Odborníčka radí

Namiesto času stráveného pri počítači alebo na mobile môžu spolu navštevovať kultúrno-spoločenské podujatia alebo tráviť čas vonku športovaním.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dieťa by malo chodiť do školy a zo školy vždy v sprievode kamarátov alebo dospelej osoby. Rodičia by mali svoje deti poučiť, aby ich informovali o svojich plánoch po splnení školských povinností – kam idú, s kým budú a kedy sa vrátia domov.

Uviedla to Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. Upozornila tiež na dôležitosť rodičovskej kontroly, ktorá je nevyhnutná, aby sa deti na sociálnych sieťach vyhli nebezpečenstvu.

"Dávajte pozor na to, koľko času školopovinné deti trávia s mobilom a počítačom. Najlepšie je, keď sa im venujú rodičia alebo im pripravia program, pri ktorom sú zapojení aj ich rovesníci," odporučila.

Namiesto času stráveného pri počítači alebo na mobile môžu podľa nej spolu navštevovať kultúrno-spoločenské podujatia alebo tráviť čas vonku športovaním.

Hrabovská zároveň upozornila, že hrubé správanie, vandalizmus, násilie či šikanovanie, ktoré deti vidia na internete, môže viesť k podobnému správaniu aj v školskom prostredí. Podľa nej by rodičia mali deťom vysvetliť, že ak sa ocitnú v ťažkej situácii a nemôžu sa skontaktovať s dôveryhodnými osobami, existujú aj iné možnosti, ako krízu riešiť.

"Môžu sa obrátiť na pedagógov, využiť telefónne linky určené na riešenie vážnych problémov a poskytnutie pomoci, alebo sa môžu obrátiť na políciu," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Polícia SR, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies