Aktivisti sa prilepili k letiskovej ploche v Nemecku. Vyvolali chaos, rušia sa spoje

NETKY.SK • 24 Júl 2024, 15:15 • 2 min
Aktivisti sa prilepili k letiskovej ploche v Nemecku. Vyvolali chaos, rušia sa spoje

KOLÍN NAD RÝNOM - Na letisku Kolín/Bonn na západe Nemecka sa podarilo v stredu ráno po niekoľkých hodinách obnoviť prevádzku, ktorá tam zastavila protest klimatických aktivistov. Tí sa prilepili ku koridoru vedúcemu k pristávacej ploche a z miesta ich musela dostať polícia, informovala agentúra DPA. Postup aktivistov vyvolal medzi cestujúcimi chaos.

slovakia

left justify in out

Podľa hnutia Letzte Generation (Posledná generácia) sa niekoľkým malým skupinám aktivistov podarilo po piatej hodine ráno vstúpiť do areálu letiska. Piatim z nich sa podarilo prilepiť k letiskovej ploche pri pristávacej dráhe. Letisko kvôli tomu potom muselo o 5:45 prerušiť prevádzku. Ten bol obnovený až okolo 9:15 SELČ, kedy sa polícii podarilo z plochy dostať všetkých aktivistov.

Hnutie Letzte Generation (Posledná generácia), ktoré v posledných rokoch podniká podobné akcie po celom Nemecku, na sociálnej sieti X uviedlo, že stredajší protest je súčasťou medzinárodnej akcie vo viac ako desiatich krajinách. Kampaň volá po dohovore, v ktorom by sa štáty zaviazali, že do roku 2030 ukončia používanie fosílnych palív poháňajúcich otepľovanie klímy.

Stredajší protest vyvolal podľa miestnej tlače medzi cestujúcimi na letisku chaos, ľudia sa snažili zistiť informácie o svojich spojoch. Podľa hovorcu letiska nie je jasné, koľko letov bude potrebné kvôli protestu klimatických aktivistov zrušiť. Prevádzka však bude zrejme narušená po celý deň, uviedlo letisko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: DPA, Foto: Reuters
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies