AKTUALIZOVANÉ Jozef OKLAMČÁK na Svetovom mediálnom summite v ČÍNE a NETKY sú pri tom +VIDEÁ +FOTO

NETKY.SK • 13 Október 2024, 02:24 • 3 min
AKTUALIZOVANÉ Jozef OKLAMČÁK na Svetovom mediálnom summite v ČÍNE a NETKY sú pri tom +VIDEÁ +FOTO

PEKING/URUMČI – Známy slovenský podnikateľ a novinár Jozef Oklamčák, ale súčasne aj odborník na ženskú krásu – zakladateľ a prezident MISS Slovensko 1993, tiež zakladateľ Slovenského Slávika či prezident Československého leva, je v týchto dňoch hosťom na prestížnom Svetovom mediálnom summite v Číne. A Netky sú pri tom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Už šiesty ročník Svetového mediálneho summitu (World Media Summit – WMS) sa koná v týchto dňoch (12.-17. októbra) v Pekingu a meste Urumči.

Ústrednou témou je umelá inteligencia (AI) a jej vplyv na mediálny priemysel. Čestný hosť tohto summitu, známy slovenský podnikateľ a organizátor viacerých prestížnych podujatí Jozef Oklamčák sa tak opäť vrátil do Číny. Teší sa na pútavé diskusie a nadviazanie nových kontaktov. Neskrýva, že má veľké očakávania od stretnutí s inými novinármi.

obrazok
Jozef Oklamčák
Zdroj: FB/Jozef Oklamčák
obrazok
Letenka
Zdroj: FB/Jozef Okamčák

máji a júni tohto roku mal Jozef Oklamčák tú česť reprezentovať Európu ako jediný účastník tohto regiónu na Svetovej konferencii značiek (World Brand Moganshan) v Číne.

V týchto dňoch prijal pozvanie organizátorov na prestížne stretnutie globálnych mediálnych lídrov, ktoré je zacielené na vplyv umelej inteligencie na mediálny priemysel.

Spravodajský portál Netky a ich majiteľ Peter Vince boli na Svetový mediálny summit do Číny pozvané ako jediné médium zo Slovenska. Netky už takmer rok majú exkluzívnu spoluprácu ako jediné slovenské médium s čínskou tlačovou agentúrou Xinhua.

   

Organizátorom Svetového mediálneho summitu je skupina renomovaných mediálnych spoločností, ako sú Xinhua News Agency, Associated Press, Reuters, TASS a Kyodo News, ako na sociálnych sieťach zdôraznil aj samotný Oklamčák.
 
"Hlavnou témou WMS je umelá inteligencia a transformácia médií. Som veľmi rád, že sa môžem zúčastniť tejto významnej platformy pre globálnu mediálnu výmenu a koordináciu," podotkol.

Jozef Oklamčák v Číne
Jozef Oklamčák v Číne
Zdroj: FB/Jozef Oklamčák

Svetový mediálny summit sa prvýkrát uskutočnil v roku 2009. Vytvoril platformu pre rozsiahle diskusie o súčasných aktuálnych výzvach, ktorým čelí mediálny sektor na celom svete. Umelá inteligencia sa stáva neodmysliteľnou súčasťou mediálnej tvorby.

Jozef Oklamčák v Číne
Jozef Oklamčák v Číne
Zdroj: FB/Jozef Oklamčák

Médiá sú vystavené technologickým zmenámetickým otázkam úzko spojeným s umelou inteligenciou. Ako zdôraznil Oklamčák: "Riešenie výziev, ktoré prináša technológia AI, a využívanie špičkových inovácií na posilnenie mediálneho priemyslu, sa stali ústrednými problémami globálnych mediálnych subjektov.“

Jozef Oklamčák verí, že účasť na summite bude nielen príležitosťou na nadviazanie nových kontaktov, ale že „po dlhšej dobe využijem aj moje znalosti zo štúdia žurnalistiky na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského.“

A s figliarskym úsmevom dodal: „Možno tam stretnem aj pekné a sympatické novinárky a možno vyhlásim MISS WORLD MEDIA SUMMIT 2024. Človek nikdy nevie... Možno sa oboznámim, ako vyrobiť MISS umelej inteligencie.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Netky, FB/Jozef Oklamčák, Foto: FB/Jozef Oklamčák
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies