Alaudinov oznámil, že Achmat postúpil takmer 1 km smerom na Kursk

NETKY.SK • 29 September 2024, 19:03 • 2 min
Alaudinov oznámil, že Achmat postúpil takmer 1 km smerom na Kursk

MOSKVA – Jeden z oddielov špeciálnych síl Akhmat dokázal postúpiť takmer o jeden kilometer v oblasti dediny Nizhnyaya Parovaya v regióne Kursk. Uviedol to zástupca náčelníka Hlavného vojensko-politického riaditeľstva Ozbrojených síl Ruskej federácie, veliteľ špeciálnych síl Achmat generálmajor Apty Alaudinov.

slovakia

left justify in out

Oddelenie Kaštan dnes podalo veľmi dobrý výkon. V úseku Nižný Parovoj (dedina v Kurskej oblasti – pozn. TASS) postupil v lese takmer o kilometer. Obsadil oblasť, úplne zničil nepriateľa, ktorý sedel v tejto oblasti, a spolu s plukom 1427 sa tam usadil. Myslím si, že je to dobrý výsledok, pretože sa zdalo, že nepriateľ tam sedí veľmi sebavedomo, za čo dnes zaplatil“ uviedol vo video správe zverejnenej na kanáli Telegram.

Alaudinov poznamenal, že vojaci 810. brigády námornej pechoty tiež odrazili útok na pevný bod. „Nepriateľ sa stále snaží presadiť. Aj teraz zaznamenávame celý pohyb nepriateľa. Všetko vidíme“ dodal.

Ministerstvo obrany Ruskej federácie informovalo, že samohybná delostrelecká lafeta Gvozdika a húfnica D-20 ukrajinských ozbrojených síl, boli zničené v Charkovskej oblasti muníciou Lancet.

Ministerstvo tiež uviedlo, že stíhačky Su-35S ruských vzdušných a kozmických síl kryli letectvo a vrtuľníky, ktoré útočili na vojenskú techniku a objekty ukrajinských síl v oblasti Kursk.       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
tass.ru
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies