Americký šprintér na olympiáde priznal, že mal koronavírus. Po pretekoch bol tak vyčerpaný, že ho museli odviezť na vozíku

NETKY.SK • 9 August 2024, 16:20 • 2 min
Americký šprintér na olympiáde priznal, že mal koronavírus. Po pretekoch bol tak vyčerpaný, že ho museli odviezť na vozíku

PARÍŽ - Americký šprintér Noah Lyles štartoval vo štvrtkovom olympijskom finále behu na 200 metrov v Paríži napriek tomu, že dva dni pred pretekmi mal pozitívny test na koronavírus. Aj tak si šampión zo „stovky“ dobehol v čase 19,70 sekundy, rovnako ako pred troma rokmi na OH v japonskom Tokiu, pre bronzovú medailu.

slovakia

left justify in out

Zlato získal Letsile Tebogo z Botswany pred Kennethom Bednarekom z USA. Dvadsaťsedemročný rodák z Floridy potreboval v cieli opateru zdravotníkov, ktorí ho totálne vyčerpaného odviezli z atletického oválu na invalidnom vozíku.

„V utorok skoro ráno som sa prebudil a cítil som sa biedne. Vedel som, že to je niečo viac ako svalová horúčka zo stovky. Zobudili sme lekára a vykonali sme test, ktorý bohužiaľ ukázal, že pozitívne reagujem na covid. To si v dnešných pretekoch vybralo svoju daň,“ povedal Lyles. Po pozitívnom teste bol v karanténe, štart ale nevzdal.

„Stále som chcel bežať a bolo mi povedané, že môžem,“ dodal. Americká atletická federácia (AAC) vo vyhlásení uviedla, že národný olympijský výbor sa riadi všetkými predpismi olympijských hier i centra pre kontrolu chorôb.

„Po dôkladnom lekárskom vyšetrení sa Noah rozhodol dnes večer pretekať. Jeho rozhodnutie rešpektujeme a budeme jeho stav monitorovať,“ konštatovala AAC.

Premožiteľa našiel po vyše troch rokoch

Trojnásobný svetový šampión v behu na 200 m našiel premožiteľa v tejto disciplíne po vyše troch rokoch. Chuť si pravdepodobne nenapraví vo finále štafety na 4×100 metrov.

„Myslím si, že je koniec mojej cesty na aktuálnej olympiáde. Nie je to olympiáda, o ktorej som sníval, ale zanechala mi v srdci veľa radosti,“ uzavrel Lyles, ktorý sa pred príchodom do Paríža vyjadril, že sníva o zisku troch zlatých medailí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: SITA, Foto: CNN / Getty Images / Richard Heathcote
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies