Skvelý tip na výdatný obed alebo večeru.
Pohľad na fazuľovú polievku so smotanovým posúchom od Mgr. Moniky Koníkovej je úchvatný. Pozrime sa spolu na recept, ktorý nám s radosťou a ochotne poskytla.
Ingrediencie:
fazuľa (množstvo závisí od veľkosti hrnca), údené rebro, mrkva, petržlen, kaleráb, čierne korenie celé, múka (na zásmažku), červená mletá paprika (na zápražku), menšia cibuľa
Postup:
„Fazuľu musíme deň dopredu namočiť. Pred varením fazuľu zlejeme, prepláchneme studenou vodou, varíme spolu s údeným rebrom cca hodinu. Po hodine vyberieme údené rebro, nakrájame zeleninku a dáme ju variť spolu s fazuľou. Údené rebro oberieme z mäska a vložíme ho naspäť do polievky. Polievku osolíme, varíme cca pol hodinu. Keď máme všetko pekne uvarené, zapražíme polievku a na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať," opísala postup Monika.
Ingrediencie na smotanový posúch:
múka (polohrubá/ hrubá) – 2 hrnčeky, voda, 1 vajce, štipka soli, kyslá smotana - 1 téglik, kôpor, slaninka – najlepšie Oravská
„Zo surovín vytvoríme vláčne, tvarovateľné cesto. (Pre zjednodušenie sa k príprave posúcha môže kúpiť hotové cesto na pizzu) Pripravené cesto si mokrými rukami rozotrieme na plech, ktorý máme vyložený papierom na pečenie. Smotanu si zmiešame s vajíčkom a štipkou soli a takto pripravenú zmes natrieme na cesto. Ďalej posúch posypeme na malé kocky nakrájanou slaninkou a nasekaným kôprom. Pečieme v prehriatej rúre pri 200°C do zlata," zakončila recept naša inšpirátorka.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies