Banská Bystrica: Most nad R1 UZAVRETÝ! Hrozí kolaps mesta?

NETKY.SK • 20 September 2024, 08:21 • 2 min
Banská Bystrica: Most nad R1 UZAVRETÝ! Hrozí kolaps mesta?

BANSKÁ BYSTRICA - Most nad rýchlostnou cestou R1 a cestou I/69 na vstupe do Banskej Bystrice musel byť z dôvodu vážneho poškodenia okamžite uzatvorený. Zákaz sa týka všetkých účastníkov premávky vrátane chodcov a cyklistov, pričom náhly technický problém ohrozuje jeho stabilitu.

slovakia

left justify in out

Most nad rýchlostnou cestou R1 a cestou I/69, nachádzajúci sa na vstupe do Banskej Bystrice pri Zvolenskej ceste v mestskej časti Kremnička, musel byť z dôvodu vážneho poškodenia okamžite uzatvorený.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici informovalo, že tento krok bol nevyhnutný pre zlý technický stav mosta, ktorý predstavuje vážne bezpečnostné riziko. Uzávierka sa týka nielen vodičov motorových vozidiel, ale aj chodcov, cyklistov a motocyklistov, čo má výrazný vplyv na dopravu v tejto oblasti.

Mesto Banská Bystrica uviedlo, že najnovší monitoring preukázal náhlu poruchu, ktorá by mohla viesť k okamžitému kolapsu mosta. Tento fakt si vyžiadal bezodkladné bezpečnostné opatrenia.

Vo štvrtok sa na mestskom úrade zišiel krízový štáb za účasti zástupcov Národnej diaľničnej spoločnosti, Okresného úradu a Policajného zboru SR. Cieľom stretnutia bolo prediskutovanie ďalších krokov a prijatie potrebných opatrení na riešenie situácie.

Most, postavený v roku 1979, nie je evidovaný v majetku mesta, no napriek tomu samospráva zabezpečila opätovnú prehliadku jeho stavu. Ďalšie kroky a opatrenia budú prijaté v závislosti od výsledkov technických prehliadok a stanovísk odborníkov.

Uzávierka mosta priniesla dopravné obmedzenia, ktoré môžu pretrvávať do času, kým sa nenájde dlhodobé riešenie, či už v podobe opravy alebo výstavby nového mosta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Mesto Banská Bystrica, KR PZ v Banskej Bystrici, NDS, Foto: FB/Mesto Banská Bystrica
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies