Biden na summite predstavil Zelenského ako Putina; potom sa však opravil + VIDEO

NETKY.SK • 12 Júl 2024, 09:15 • 2 min
Biden na summite predstavil Zelenského ako Putina; potom sa však opravil + VIDEO

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden, ktorý je ostro sledovaný, pokiaľ ide o spôsobilosť vykonávať prezidentskú funkciu, vo štvrtok na slávnostnej ceremónii NATO vo Washingtone omylom predstavil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ako "prezidenta Putina".

slovakia

left justify in out

Biden, ku ktorému sa na pódiu pripojilo 32 spojencov a zahraničných lídrov, aby oznámili svoju podporu vo štvrtok oznámenej dohode o Ukrajine, mal Zelenského uviesť a vyzvať, aby predniesol krátky prejav.

Ako informovala agentúra AFP, Biden najprv vzdal hold prezidentovi Ukrajiny ako odvážnemu a odhodlanému lídrovi, ale predstavil ho slovami: "Dámy a páni, prezident Putin" a odstúpil od mikrofónu.

Zrejme si však uvedomil svoju chybu, lebo sa k mikrofónu otočil a povedal: "Porazí prezidenta Putina. Prezident Zelenskyj. Tak veľmi som sústredený na to, aby porazil Putina."

Následne si so Zelenským, ktorého situácia najprv zaskočila a potom aj pobavila, podali ruku a Biden mu uvoľnil miesto pri rečníckom pulte.

K tomuto faux pas došlo len niekoľko desiatok minút pred tým, ako má Biden vystúpiť na tlačovej konferencii, ktorá bude prvou od jeho neúspešnej debaty s republikánom Donaldom Trumpom uchádzajúcim sa o znovuzvolenie za prezidenta USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AFP, Foto: ndtv.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies