Blanár: Slovensko odmieta šírenie nepravdivých informácií o zastavení eurofondov + VIDEO

NETKY.SK • 10 September 2024, 09:19 • 2 min
Blanár: Slovensko odmieta šírenie nepravdivých informácií o zastavení eurofondov + VIDEO

BRATISLAVA - Blanár zároveň zdôraznil, že Slovensko, najmä zástupcovia Ministerstva spravodlivosti SR, sú v pravidelnom a intenzívnom kontakte s EK.

slovakia

left justify in out

Informácie o údajnom zastavení eurofondov pre Slovensko sú nepravdivé, vyhlásil v pondelok minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD). Ministerstvo potvrdilo, že Európska komisia (EK) neoznámila žiadny takýto krok.

"Slovenská republika odmieta šírenie nepravdivých informácií agentúrou Bloomberg o zastavení eurofondov pre Slovensko,“ uviedol Blanár. Dodal, že proces mechanizmu kondicionality, ktorý môže EK spustiť na ochranu rozpočtu EÚ v prípade porušenia právneho štátu, má presne stanovené pravidlá a časové rámce. „Nikdy nejde o jednostranné a neprediskutované rozhodnutie zo strany EK," doplnilo ministerstvo.

Blanár zároveň zdôraznil, že Slovensko, najmä zástupcovia Ministerstva spravodlivosti SR, sú v pravidelnom a intenzívnom kontakte s EK.

"Novelizácia príslušných zákonov bola výsledkom konzultácií s EK a reagovala na pripomienky týkajúce sa ochrany finančných záujmov Únie," vysvetlil rezort.

Hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti Barbora Škulová uviedla, že akékoľvek závery v tejto chvíli sú predčasné. "Slovenská republika intenzívne komunikuje s EK a pripravuje potrebné podklady," doplnila.

Európska komisia v pondelok potvrdila, že stále analyzuje nedávnu reformu Trestného zákona na Slovensku. Tento proces ešte nie je uzavretý a EK neprijala žiadne rozhodnutie o zastavení eurofondov pre Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Juraj Blanár, Foto: FB/Juraj Blanár
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies