Bratislava: Psík ponechaný na 4 hodiny v rozpálenom aute zachránený v poslednej chvíli

NETKY.SK • 8 Júl 2024, 15:22 • 2 min
Bratislava: Psík ponechaný na 4 hodiny v rozpálenom aute zachránený v poslednej chvíli

Vďaka všímavosti a ohľaduplnosti okoloidúcich nedošlo k tragédii na parkovisku medzi nemocnicou Bory a nákupným centrom v Bratislave. Majiteľka zanechala svojho psíka vo vozidle bez pootvorených okien na priamom slnku a odišla na manikúru. Zlatý retríver bol nájdený v zlom zdravotnom stave, no vďaka rýchlemu zásahu polície a veterinárov sa podarilo zabrániť najhoršiemu.

slovakia

left justify in out

Včera, 7. júla, po 18:00 hodine boli policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV vyslaní na parkovisko medzi nemocnicou Bory a nákupným centrom, kde sa podľa oznámenia nachádzal na priamom slnku v uzamknutom motorovom vozidle pes. Po príchode na miesto policajti zistili, že v zaparkovanom vozidle značky BMW, bez pootvorených okien, sa nachádza zlatý retríver vo veľmi zlom zdravotnom stave.

Prostredníctvom rozhlasu nákupného centra a nemocnice policajti vyhlásili majiteľa vozidla. Krátko nato k vozidlu prišla žena, ktorá priznala, že psa nechala vo vozidle, pretože na neho zabudla, keď išla na manikúru. Vodička zanechala psíka v aute na štyri hodiny, čo malo za následok vážne ohrozenie jeho zdravia.

Policajti na miesto okamžite volali na veterinárnu polikliniku, kam bol pes následne prevezený. Podľa dostupných informácií sa psík zotavuje a nehoda sa, našťastie, skončila bez trvalých následkov.

Polícia SR - Bratislavský kraj túto udalosť vyšetruje ako priestupok podľa zákona o veterinárnej starostlivosti. Tento incident zdôrazňuje dôležitosť celoslovenskej preventívno-informačnej kampane Polície Slovenskej republiky s názvom „Nezabudni na mňa v aute“.

Kampaň pripomína vodičom, že ponechanie zvieraťa alebo dieťaťa v rozpálenom aute môže mať vážne následky, vrátane trestného činu týrania zvierat alebo opustenia dieťaťa.

Polícia preto odporúča okamžite informovať majiteľa vozidla alebo kontaktovať políciu, hasičov, či linku 112, ak sa stretnete s podobným prípadom.

Vďaka všímavosti okoloidúcich a rýchlemu zásahu polície sa podarilo zabrániť tragédii. Tento prípad je varovaním pre všetkých majiteľov domácich zvierat a rodičov, aby nikdy nenechávali svojich zverencov alebo deti v aute počas horúcich letných dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj: Polícia SR, Ilustračná foto: Eddie K, Pixabay
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies