Bratislava: Rušia sa podujatia, očakáva sa extrémne počasie

NETKY.SK • 13 September 2024, 12:43 • 2 min
Bratislava: Rušia sa podujatia, očakáva sa extrémne počasie

BRATISLAVA - Dopravný podnik Bratislava presúva Deň otvorených dverí na 21. septembra.

slovakia

left justify in out

Pre hlásené nepriaznivé počasie sa v Bratislave rušia alebo presúvajú viaceré avizované víkendové podujatia. Rušia sa napríklad Dni Vajnôr i Festival Vodníkov v Karlovej Vsi. Dopravný podnik Bratislava (DPB) zas presúva Deň otvorených dverí o týždeň. Organizátori o tom informovali na sociálnej sieti.

Dni Vajnôr sa mali pôvodne konať 14. a 15. septembra.

"Avizované výdatné zrážky a najmä silný vietor by znamenali aj zvýšené nebezpečenstvo a ohrozenie zdravia pre návštevníkov. Preto sme po konzultácii so Slovenským hydrometeorolo­gickým ústavom toto podujatie zrušili," ozrejmila mestská časť. Avšak Slávnostná svätá omša v kostole Sedembolestnej Panny Márie v nedeľu (15. 9.) sa uskutoční.

 

Plánované podujatie ruší aj Karlova Ves. "Organizovať nedeľné podujatie Festival vodníkov pre rodiny s deťmi v rozmočenom teréne Vodárenskej záhrady by nebolo bezpečné ani príjemné," konštatovala Karlová Ves. Podujatie preto plánuje pripraviť pravdepodobne na jarné obdobie.

Zároveň Dopravný podnik Bratislava presúva Deň otvorených dverí na 21. septembra. "Veľká časť programu sa odohráva pod šírym nebom. Keďže má byť v sobotu mimoriadne chladno, daždivo a veterno, nebolo by príjemné a ani bezpečné pre vás, našich návštevníkov, ani pre kolegov, ktorí sa podieľajú na organizácii v týchto podmienkach celý deň tráviť vonku," dodali dopravcovia.

Otvorenou je zatiaľ otázka konania sa Račianskeho vinobrania. Starosta mestskej časti Rača Michal Drotován na sociálnej sieti informoval, že aktuálne riešia všetky alternatívy týkajúce sa podujatia. Definitívne rozhodnutie by podľa neho malo padnúť do štvrtkového poludnia. "Snažíme sa nájsť čo najlepšie riešenie pri zachovaní bezpečnosti pre všetkých," doplnil starosta. Podujatie sa zatiaľ len výrazne upravilo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: DPB, FB, Foto: FB/Michal Drotován - starosta mestskej časti Bratislava-Rača
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies