Chcete schudnúť? Vyskúšajte týchto 6 trikov pri 30-minútovej chôdzi!

NETKY.SK • 24 Október 2024, 15:59 • 2 min
Chcete schudnúť? Vyskúšajte týchto 6 trikov pri 30-minútovej chôdzi!

Chôdza je často podceňovaná ako fyzická aktivita, pokiaľ ide o chudnutie, ale pri správnom nastavení môže byť účinným nástrojom na spaľovanie tukov a zlepšenie zdravia. Nepotrebujete zložité cvičebné plány ani hodiny strávené v posilňovni; jednoduchá 30-minútová chôdza denne môže vašemu telu výrazne pomôcť.

slovakia

left justify in out

Tu je niekoľko jednoduchých a praktických tipov, ktoré môžu zefektívniť vašu každodennú chôdzu pri chudnutí. Správne tempo, vhodné vybavenie a niekoľko malých úprav techniky môžu aktivovať váš metabolizmus a tonizovať telo.

Choďte rovnomerným, ale konverzačným tempom

Jednou z najčastejších chýb pri snahe schudnúť chôdzou je prílišná snaha. Podľa Margit Rüdigetovej, autorky knihy Vo forme, telo spaľuje viac tuku, keď udržiavate miernu a konštantnú námahu. Telo totiž potrebuje kyslík na metabolizovanie tukov, a počas miernej námahy absorbuje presne toľko kyslíka, aby efektívne spaľovalo kalórie. Dobrým trikom je chodiť takým tempom, aby ste mohli viesť rozhovor bez zadýchania. To znamená, že vaše telo je v aeróbnom stave, ktorý je ideálny na spaľovanie tukov. Okrem toho sa odporúča zhlboka sa nadýchnuť každé štyri kroky a vydýchnuť pri ďalších štyroch krokoch. Dodržiavanie tohto rytmu môže prispieť k lepším výsledkom v procese chudnutia.

Monitorovanie srdcovej frekvencie

Monitorovanie srdcovej frekvencie je nevyhnutné na to, aby ste vedeli, či chodíte so správnou intenzitou. Vďaka sledovačom aktivity je to teraz jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. Na výpočet maximálnej srdcovej frekvencie (MHR) môžete použiť vzorec: 220 mínus váš vek. V ideálnom prípade by ste mali udržiavať srdcovú frekvenciu na úrovni 65 % MHR počas chôdze, aby ste maximalizovali spaľovanie tukov. Hoci čísla môžu byť užitočné, najdôležitejšia je dôslednosť v cvičení. Chodievajte pravidelne, aspoň 3-4 krát týždenne, aby ste si udržali dobré tempo spaľovania kalórií.

6 tipov, ako schudnúť 30-minútovou chôdzou
6 tipov, ako schudnúť 30-minútovou chôdzou
Zdroj: Freepik

Zvyšujte rýchlosť bez zadýchania

Aby vaše telo začalo spaľovať tuky, je nevyhnutné chodiť aspoň 30 minút na jedno sedenie, najlepšie 3-4 krát týždenne. Kombináciou chôdze so silovým tréningom sa zvýši svalová hmota, čo ešte viac urýchli proces odbúravania tukov.

Noste správny výstroj

Aby ste si prechádzky mohli užívať, je nevyhnutné mať pohodlné oblečenie prispôsobené počasiu. Ak je zlé počasie, zvoľte si ľahkú bundu do dažďa. Obuv je rovnako dôležitá: noste tenisky s tenkou podrážkou a šikmými pätami, ktoré vám pomôžu správne chodiť a vyhnúť sa zraneniam.

Zaujmite správne držanie tela

Dôležitú úlohu zohráva aj držanie tela. Pri chôdzi dbajte na to, aby ste si nohy podopierali od päty po špičku, kolená mali mierne pokrčené a ruky sa pohybovali v súlade s chôdzou. Táto technika vám pomôže nielen zoštíhliť sa, ale aj chrániť vaše kĺby.

Ak si chcete pridať trochu náročnosti, vyskúšajte ľahké činky v rukách alebo chôdzu po svahoch. Zvýši sa tým intenzita a pomôže vám to spáliť viac kalórií za kratší čas. Vďaka týmto jednoduchým trikom sa chôdza môže stať účinnou rutinou na chudnutie a zlepšenie vášho zdravia. Všetko, čo potrebujete, je dôslednosť a dobrá technika – obujte si tenisky a dokráčajte smerom k lepšej verzii seba samého!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Mundo Deportivo, Foto:Mundo Deportivo/ Freepik
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies