Piešťany: Enviropolícia rozbila nelegálny gang a zabavila exotické zvieratá za státisíce + FOTO

NETKY.SK • 9 August 2024, 12:34 • 2 min
Piešťany: Enviropolícia rozbila nelegálny gang a zabavila exotické zvieratá za státisíce + FOTO

PIEŠŤANY - Policajti zadržali dve podozrivé osoby, jedna osoba holandskej národnosti je aktuálne na úteku.

slovakia

left justify in out

Enviropolícia odhalila nelegálny chov exotických zvierat za státisíce eur. Policajná akcia s krycím názvom Letec sa uskutočnila na konci júla v okresoch Piešťany a Skalica. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Martina Sláviková.

"Akcia bola zameraná na odhalenie mimoriadne rozsiahleho nelegálneho obchodu s chránenými exemplármi voľne žijúcich živočíchov," priblížila. Vykonaných bolo niekoľko domových prehliadok a prehliadok iných priestorov a pozemkov.

"Policajti odhalili miesto nelegálneho chovu rôznych druhov ohrozených druhov vtákov v predbežne vyčíslenej hodnote minimálne 300 000 eur," dodala. Pri prehliadkach našli policajti približne 500 živých exemplárov rôznych druhov vtákov a mrazničky, ktoré obsahovali viac ako 100 uhynutých vtákov vrátane na Slovensku sa vyskytujúceho chráneného druhu vtáka včelárika zlatého.

Policajti zadržali dve podozrivé osoby, jedna osoba holandskej národnosti je aktuálne na úteku. "Policajná akcia bola výsledkom medzinárodnej spolupráce orgánov presadzujúcich právo v Slovenskej republike, Holandsku, Belgicku, Veľkej Británii a v Českej republike," podotkla.

Vo veci je vedené vyšetrovanie pre trestný čin porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Zaistené stopy sú v súčasnosti predmetom znaleckého skúmania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky, Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies