Chorváti zaviedli prísny zákaz. Za aké porušenie rozdávajú astronomické pokuty?

NETKY.SK • 26 Júl 2024, 18:20 • 2 min
Chorváti zaviedli prísny zákaz. Za aké porušenie rozdávajú astronomické pokuty?

ZÁHREB - Austrálska turistka Isabelle Lakinová si užíva leto na chorvátskom pobreží a so svojimi sledujúcimi svoje dojmy z dovolenky pravidelne zdieľa na sociálnych sieťach. Varovala ich napríklad aj pred vysokými pokutami, ktoré hrozia za nosenie plaviek po meste.

slovakia

left justify in out

Mladú Austrálčanku Isabelle Lakinovú sleduje na Tiktoku vyše 12-tisíc ľudí, a to najmä kvôli jej obsahu, ktorý sa zameriava na cestovanie. Lakinová si cesty poctivo dokumentuje. Svojich sledujúcich okrem iného varovala aj pred vysokými pokutami, ktoré v Chorvátsku, Taliansku alebo Francúzsku ľuďom hrozí za to, že by sa po mestách pohybovali len v plavkách.

„Dievčatá, ak nechcete platiť pokutu 700 eur, tak nenoste do mesta vrch od plaviek bez toho, aby ste cez neho niečo mali. Chytia vás, nechcú aby to turisti robili“ povedala v jednom z videí, ktoré zverejnila na svojom Tiktoku.

Medzi turistami obľúbený ostrov Hvar zaviedol množstvo pokút za „nevhodné správanie“ v roku 2017, píše denník Mirror. Vtedy išlo o pokutu 600 eur. Suma ale časom vzrástla, tento rok by vyšla na práve spomínaných 700 eur. Rovnakú čiastku zaplatíte aj za pitie na verejnosti.

V Dubrovníku platia podobné pravidlá od roku 2020 a vlani pokuty zaviedol aj Split. Pravidlá sa vzťahujú na historické centrum, a to tak pre turistov, ako aj pre obyvateľov mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Mirror, Foto: Lonely Planet / Getty Images / AlexLinch
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies