Chvíle strachu na Gran Canarii: Žralok bol v okamihu v plytkých vodách pláže, ľudia všetko natočili +VIDEO

NETKY.SK • 24 Júl 2024, 14:20 • 2 min
Chvíle strachu na Gran Canarii: Žralok bol v okamihu v plytkých vodách pláže, ľudia všetko natočili +VIDEO

GRAN CANARIA - Desivý zážitok majú za sebou návštevníci pláže na Gran Canarii. V tesnej blízkosti pobrežia jedného z Kanárskych ostrovov sa totiž objavil žralok, ktorý sa prudkými pohybmi dostal až do plytkých vôd pri samotnom brehu, informoval web The Sun. Zverejnené zábery zachytili vydesených návštevníkov, ako utekajú od mora preč.

slovakia

left justify in out

Zo záberov je zrejmé, ako sa signifikantná žraločia plutva rýchlo približuje k samotnému brehu. Turisti sa medzitým v kriku snažia uistiť, že sa nikto vo vode nenachádza. Paryba sa potom v okamihu objaví v plytkých vodách, zhŕňa web The Sun.

Nasnímané video pochádza z metropoly Las Palmas, ktorá je vyhľadávanou turistickou lokalitou. Počas toho, čo sa nerozpoznateľný druh žraloka chaotickým trhavým pohybom prediera vodami, niektorí návštevníci pláže utekajú s krikom ďalej od brehu.

Následne je vidieť, ako jedna zo žien urýchlene uteká do bezpečia. Morský predátor sa nakoniec v plytkej vode otočí a pláva späť do otvoreného oceánu. Video bolo natočené v pondelok večer, uvádza web Daily Mail.

Mnoho obľúbených pláží na španielskom území bolo tento rok uzavretých kvôli výskytu žralokov. V júni sa paryba vypravila do okolia pláže Melenara, ktorá sa nachádza aj na Gran Canarii. Policajný dron zaznamenal pokojne plávajúceho žraloka kladivohlavého neďaleko pobrežia. Na dĺžku mal cez tri metre.

Len hodinu potom vydesil dvojmetrový predátor návštevníkov pláže svätého Augustína. Podobne ako pri Las Palmas, aj v tomto prípade sa so značnou rýchlosťou dostal až do plytkých vôd, kde sa chvíľu zmätene pohyboval, než odplával späť do hlbokých vôd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The Sun, Daily Mail, Foto: ČTK / Profimedia
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies