Chystáte sa Malorku? Starosta mesta Palma de Malllorca chystá turistom „prekvapenia“. Radosť z nich mať nebudú

NETKY.SK • 2 Jún 2024, 15:03 • 2 min
Chystáte sa Malorku? Starosta mesta Palma de Malllorca chystá turistom „prekvapenia“. Radosť z nich mať nebudú

Starosta mesta Palma de Mallorca chce zakročiť proti masovému turizmu. S informáciou prišla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Starosta mesta Palma de Mallorca chce zakročiť proti masovému turizmu. Riešenie vidí vo zvyšovaní rôznych poplatkov či v obmedzovaní počtu bytov a áut na prenájom či výletných lodí.
 
Jaime Martínez predstavil zoznam opatrení a mal v pláne prebrať ich na stretnutí baleárskej vlády s politikmi a so zástupcami rôznych záujmových zväzov.
 
Agentúra DPA podotkla, že kroky na obmedzenie masovej turistiky nebude môcť vo veľkej miere zavádzať sám, ale bude na to potrebovať súhlas úradov na rôznych úrovniach vrátane ústrednej vlády v Madride.
 
Okamžite však môže napríklad vydať zákaz umiestňovať ďalšie lôžka v bytoch na prenájom. Ďalšiu podporu však potrebuje na obmedzenie alebo zákaz jázd lodí, na ktorých sa konajú večierky, alebo na vjazd obrích výletných plavidiel.
 
To isté sa týka jeho plánov na zníženie počtu áut z požičovní, ktoré môžu do mesta jazdiť, a absolútneho zákazu konzumácie alkoholických nápojov v uliciach celej širšej obce vrátane letoviska Playa de Palma, ktoré je známe ako dejisko nočných radovánok zahraničných turistov.
 
Minulú sobotu v Palme de Mallorca proti masovému turizmu protestovalo 10-tisíc ľudí, ktorí upozorňovali, že neustály príliv turistov vedie k bytovej kríze, ničeniu ostrova, dopravným zápcham, znečisteniu a nárastu kriminality.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: DPA, Foto: Palma de Mallorca/Kayak.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies