BRATISLAVA - Cibuľová polievka je francúzskeho pôvodu. Je to veľmi jednoduchá, chutná a lacná polievka. Rozhodne ju vyskúšajte aj vy.
Potrebné suroviny: 6ks cibule, 60g masla, 120g hladkej múky, 2 l hovädzieho vývaru /ak nemáme hotový použijeme 2 kocky bujónu/, 1 PL cukru, soľ, starší rožok, nastrúhaný tvrdý syr
Príprava receptu: Cibuľu nakrájame na kolieska. Olej si rozpálime, pridáme cibuľu a na miernom ohni udusíme do mäkka. Pridáme cukor a asi 1 minútku pražíme. Pridáme múku, opražíme ju, zalejeme vývarom /alebo vodou a pridáme kocky bujónu/ a varíme na miernom ohni 1 hodinu. Podľa chuti dosolíme. Rožok nakrájame na kolieska, dáme opiecť do rúry dozlata, posypeme časťou strúhaného syra, ktorý necháme roztopiť. Polievku podávame s kolieskami rožka a trochou strúhaného syra.
Prajeme dobrú chuť!
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies