Šokujúce zistenia: Tréner Vémolu či Muradova zatknutý za vraždu a podozrenie z obchodovania s kokaínom v hodnote 72 miliónov! + VIDEO

NETKY.SK • 22 Október 2024, 17:08 • 2 min
Šokujúce zistenia: Tréner Vémolu či Muradova zatknutý za vraždu a podozrenie z obchodovania s kokaínom v hodnote 72 miliónov! + VIDEO

Škandál, aký tu ešte nebol! Počas minulého týždňa bol vo svojom sídle v poľskej Poznani zatknutý jeden z najznámejších trénerov európskej MMA scény. Koscielski je podozrivý z vraždy, ktorá sa stala pred 22 rokmi. Je zakladateľom najznámejšieho poľského Ankos Gymu, kam chodia trénovať mnohí naši zápasníci, vrátane Karlosa Vémolu a Ronnyho Paradeise. Situácia sa skomplikovala

slovakia

left justify in out

22 rokov po záhadnej smrti mladého Arména, ktorého brutálne zbili v Poznani, vyšetrovatelia tvrdia, že rozlúštili záhadu. Pred niekoľkými dňami zadržali Andrzeja Koscielského, známeho trénera MMA, ktorý bol v minulosti spájaný s poznaňským podsvetím. Obvinili ho z vraždy z roku 2002, pri ktorej mal Arména brutálne zbiť v zadnej miestnosti populárneho hudobného klubu Blue Note. O tom, že za vraždou mal stáť Koscielski, sa v Poznani dlhodobo šepkalo. Naznačoval to aj anonymný list spred takmer 20 rokov, ktorý sa týkal podozrenia z korupcie v poznaňskej polícii.

Keď bol prvýkrát obvinený v roku 2002 za smrteľné zbitie Arména, vyšetrovanie bolo rýchlo zastavené kvôli konšpirácii mlčania v Poznani. Na neúspech prvého vyšetrovania mohla mať vplyv aj korupcia v polícii v Poznani. V marci 2008 sa objavil anonymný list, v ktorom sa tvrdilo, že dvaja poznaňskí policajti vzali 60 000 zlotých (okolo 14 000 eur) za ututlanie prípadu Koscielskiego. Prípad mali viesť tak, aby si svedkovia na nič nepamätali.

K nevyriešenému prípadu sa nedávno vrátili prokurátori z Krakova. Spoliehajúc sa okrem iného na výpoveď korunného svedka s prezývkou „Monštrum“, zapojeného do rozsiahleho obchodu s drogami a napojeného na komunitu MMA, obvinili Koscielského z vraždy. Súd zatkol Monštrum, keď spolupracoval a bol chytený pri pašovaní kokaínu z Kolumbie v hodnote 72 miliónov PLN ( zhruba 17 miliónov eur) Teraz hovorí nielen o vražde v Blue Note, ale spolu s ďalšími svedkami aj o obrovskom množstve drog, ktoré sa mali distribuovať na galavečeroch MMA, okrem iných celebrít. V tomto prípade by mohlo dôjsť k ďalším vysokopostaveným zatknutiam, tvrdí zdroj z polosekretariátu.

55-ročný tréner MMA sa mal podieľať na brutálnej vražde 26-ročného Arména Rafaela G. ešte 22. novembra 2002. K incidentu došlo v klube Blue Note v Poznani. Približne okolo druhej hodiny ráno sa medzi Arménom a skupinou mužov strhla hádka. Títo muži odviedli Rafaela do zadnej miestnosti klubu a surovo ho napadli. „Tvár obete vyzerala, akoby po nej prešiel valec,“ uviedol jeden z prokurátorov na stránkach Wyborcza.pl.

„Môj klient je nevinný. Nemá čo skrývať a súhlasí s poskytnutím všetkých osobných údajov. Po svojom nedávnom zadržaní podal rozsiahle vysvetlenia, v ktorých obvinenia poprel. O podrobnostiach, žiaľ, nemôžem hovoriť vzhľadom na utajenie vyšetrovania,“ uvádza Francesco Goldoni, jeden z obhajcov Andrzeja Koscielského, vo vyšetrovaní, v ktorom sa rieši aj vražda Arména.

Situácia sa vyvíja a prokuratúra s veľkou starostlivosťou stráži dôkazy, ktoré vlastní. Nie je vylúčené, že dôjde k ďalším zatýkaniam. To sa týka nielen vraždy v Poznani z roku 2002, ale aj obchodovania s drogami. Tieto dve oblasti sú kľúčové v rámci vyšetrovania, ktoré vedie krakovské regionálne oddelenie Národnej prokuratúry.

Udalosť budeme podrobne sledovať a aktualizovať.

obrazok
Obvinený Poliak je jedný z najskúsenejších v biznise.
Zdroj: X/Łukasz Cieśla
obrazok
V roku 2021 sa stretol aj s legendárnym bývalým šampiónom UFC, Khabibom Nurmagomedovom.
Zdroj: Instagram/Andrzej Koscielski


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Onet Poznan, Foto: Instagram/Andrzej Koscielski
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies