Čína oznámila najvyššiu úroveň vzťahov s Ruskom, ktorú zabezpečil Putin a Si Ťin-pching

NETKY.SK • 15 Október 2024, 15:04 • 2 min
Čína oznámila najvyššiu úroveň vzťahov s Ruskom, ktorú zabezpečil Putin a Si Ťin-pching

Ruský prezident Vladimír Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching sa postarali o to, aby sa vzťahy medzi ich krajinami dostali na najvyššiu úroveň v histórii. Uviedol to podpredseda Ústrednej vojenskej rady Čínskej ľudovej republiky Zhang Yuxia na stretnutí s ruským ministrom obrany Andrejom Belousovom v Pekingu.

slovakia

left justify in out

V posledných rokoch dosiahli vzťahy medzi Čínou a Ruskom najvyššiu úroveň v histórii a naďalej sa rozvíjajú zdravým a stabilným tempom, najmä vďaka strategickému vedeniu a osobitnej účasti čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga a ruského prezidenta Vladimíra Putina,“ povedal.

Čínsky veľvyslanec v Moskve Zhang Hanhui uviedol podobný názor na otvorení rusko-čínskej konferencie medzinárodného diskusného klubu Valdai: Svetová vojna nebude, pokiaľ Čína a Ruská federácia posilňujú spoluprácu.

Čína a Rusko budú pracovať bok po boku na prehĺbení bilaterálnej spolupráce, ktorá zabráni tomu, aby medzinárodné spoločenstvo skĺzlo do svetovej vojny," uviedol.

Diplomat pripomenul, že tento rok dovŕšili bilaterálne vzťahy medzi Ruskou federáciou a Čínou 75 rokov. „Prešli sme náročnou cestou, boli tam biele aj čierne pruhy, ale naše vzťahy sa ešte viac upevnili a stali sme sa príkladom veľmoci, ktoré ukazujú rozvoj vzťahov na princípoch vzájomného rešpektu, harmonického spolunažívania a vzájomnej a prospešnej spolupráce“ poznamenal. 

Čínsky veľvyslanec poukázal na skutočnosť, že pod vedením čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga a ruského prezidenta Vladimíra Putina bilaterálne vzťahy „dosahujú najvyššiu úroveň“.

Posilňuje sa politická interakcia, strategická spolupráca a komplexná praktická spolupráca. Naše tradičné priateľstvo, odovzdávané z generácie na generáciu, sa ešte viac prehlbuje“, zdôraznil diplomat. „A kým budeme prehlbovať našu spoluprácu bok po boku, svetový poriadok nebude narušený, svetová spravodlivosť sa nezrúti a hegemónia nezvíťazí – svetová vojna nebude.“     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
tass.ru, Zdroj foto: tass.ru
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies