Čína vyčlenila 500 miliónov jenov na podporu piatich provincií zasiahnutých povodňami + VIDEÁ

NETKY.SK • 29 Júl 2024, 20:20 • 2 min
Čína vyčlenila 500 miliónov jenov na podporu piatich provincií zasiahnutých povodňami + VIDEÁ

PEKING - Čínska komisia pre národný rozvoj a reformu (NDRC) v pondelok uviedla, že vyčlenila 500 miliónov jüanov (70,11 milióna amerických dolárov) na podporu úsilia o pomoc pri katastrofách v piatich provinciách.

slovakia

left justify in out

Finančné prostriedky pomôžu oblastiam postihnutým silným dažďom a záplavami v Hu-nane, Che-nane, S'-čchuane a Šaan-si, ako aj vplyvom tajfúnov vo Fujiane, uviedla NDRC. Peniaze budú rozdelené na kľúčové projekty, vrátane obnovy poškodenej infraštruktúry ochrany vôd a protipovodňovej ochrany, škôl, nemocníc a iných verejných zariadení, aby sa ľuďom v piatich provinciách čo najskôr pomohlo vrátiť sa do normálneho života a pracovať, uviedla NDRC.

Prívalové záplavy spôsobili v nedeľu pretrhnutie hrádze v provincii Chu-nan v strednej Číne, čo zasiahlo viac ako 3000 obyvateľov regiónu.

V pondelok krajina tiež pridelila 15 000 kusov materiálu na pomoc pri katastrofách vrátane rohoží, letných prikrývok a súprav pre núdzové situácie pre rodiny na podporu prevencie povodní a pomoci pri katastrofách v Xiangtane a ďalších oblastiach v Hunane, uviedlo ministerstvo pre riadenie mimoriadnych udalostí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Chen Zeguo
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies