Čokoládový cheesecake

NETKY.SK • 24 Január 2019, 07:00 • 2 min
Čokoládový cheesecake

BRATISLAVA - Spríjemnite si deň čokoládovým cheesecakom.

slovakia

left justify in out

Potrebné suroviny: Cesto: 150 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 75 g masla alebo Hery /stuhnutej/,1 vajce, štipka soli

Krém: 350 g čokolády na varenie aspoň 52%, 300 gramov mascarpone alebo nízkotučného tvarohu, 150 ml kyslej smotany, 1 čokoládový puding v prášku, 4 vajcia

 

Príprava receptu: Najskôr si spracujeme suroviny na cesto. Do múky nasekáme maslo alebo Heru, pridáme štipku soli, práškový cukor a zamiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a vajcami, pridáme čokoládový puding a rozpustenú čokoládu. Cesto vyberieme z chladničky, rúru predhrejeme na 180°C. Koláčovú formu s priemerom 24-26 cm vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vyložíme ním koláčovú formu tak, aby bolo aj na bokoch, dobre popritláčame a vylejeme naň pripravenú plnku. Pečieme na 180°C 15 minút, potom teplotu znížime a pečieme ešte 50 minút. Necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať.

 

Prajeme dobrú chuť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp


Autor: Jana Hupková



Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies