Cristiano Ronaldo dosiahol významný míľnik: V kariére vsietil už 900 gólov + VIDEO

NETKY.SK • 6 September 2024, 10:33 • 2 min
Cristiano Ronaldo dosiahol významný míľnik: V kariére vsietil už 900 gólov + VIDEO

LISABON - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa zapísal do histórie ako prvý hráč, ktorý dosiahol 900 gólov v kariére. Tridsaťdeväťročný útočník pridal svoj 131. presný zásah za Portugalsko v zápase 1. kola A-divízie Ligy národov proti Chorvátsku, čím ešte viac upevnil svoj rekord v národnom tíme.

slovakia

left justify in out

Ronaldo sa presadil v 34. minúte úvodného duelu nového ročníka Ligy národov po centri Nuna Mendesa, keď loptu z piatich metrov usmernil za chrbát brankára Dominika Livakoviča. Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty má náskok 62 presných zásahov pred svojim prenasledovateľom Lionelom Messim (842). Brazílska legenda Pele je so 762 gólmi na treťom mieste. Ronaldo bol tiež prvý, kto prekonal hranicu 800 gólov, to sa mu podarilo koncom roka 2021 počas svojho druhého pôsobenia v Manchestri United.

Svojich klubových 769 gólov si rozdelil za päť klubov, najviac ich vsietil za Real Madrid (450), nasledovali "červení diabli" (145), národný tím (131) a Juventus Turín (101). Dovedna 68-krát sa zapísal do streleckej listiny za svoj súčasný klub Al-Nassr a päť gólov pridal v úvode svojej kariéry za Sporting Lisabon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz.sk, Foto: Profimedia
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies