Cyklista Lukáš Kubiš sa stal premiérovo majstrom Slovenska

NETKY.SK • 23 Jún 2024, 19:10 • 2 min
Cyklista Lukáš Kubiš sa stal premiérovo majstrom Slovenska

JEVÍČKO - Cyklista Lukáš Kubiš sa stal premiérovo majstrom Slovenska v hromadných pretekoch mužov. Na spoločnom šampionáte v českom Jevíčku triumfoval medzi Slovákmi pred Martinom Svrčekom a Richardom Riškom. Celkovým víťazom sa stal domáci pretekár Tomáš Přidal, ktorý tak získal titul majstra ČR.

slovakia

left justify in out

Organizátori pripravili na záver spoločného šampionátu 203,2 km dlhú trať, išlo sa na 25,5 km dlhom okruhu a pretekári museli zvládnuť aj 2 700 výškových metrov.

Hneď v úvode sa začalo útočiť, vytvorilo sa viacero skupiniek a v 2. kole sa nakoniec sformoval deväťčlenný únik, v ktorom boli iba českí cyklisti. Tí si rýchlo vytvorili náskok minútu a pol a keď ich prestal stíhať pelotón, narástol na takmer šesť minút.

Slovenskí pretekári sa viezli v pelotóne, ktorý postupne zvýšil tempo, no z náskoku ubral iba minútu. Asi 80 km pred cieľom sa začalo útočiť aj v balíku, ktorý sa roztrhal a zostalo v ňom len sedem Slovákov.

V šiestom kole sa zo skupiny odtrhli Svrček s Kubišom a spolu s nimi odišli aj traja Česi. Ich skupina mala čoskoro náskok tri minúty pred pelotónom a strácala tri minúty na deviatku v pôvodnom úniku.

V ňom ostali pred posledným kolom už len Přidal, Kukrle, Kmínek, Schuran, Kašpar a Lukeš a pred skupinou so Svrčekom a Kubišom mali náskok len minútu a pol.

Českým majstrom sa stal Tomáš Přidal

Českým majstrom sa nakoniec stal Přidal, slovenský titul získal premiérovo v kariére Kubiš, ktorý sa v závere odtrhol Svrčekovi a v cieli bol o 44 sekúnd pred ním. Bronz pripadol Riškovi.

Kubiš tak ovládol slovenský šampionát, keďže triumfoval aj v časovke. Doteraz mal na konte jedno druhé a tri tretie miesta v hromadných pretekoch a striebro v časovke. Dvoma víťazstvami potvrdil aj svoju nomináciu na olympijské hry do Paríža.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: Facebook / Elkov Kasper Czech Cycling Team
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies