Debatu Harrisovej a Trumpa sledovalo viac ako 67 MILIÓNOV divákov + VIDEO

NETKY.SK • 12 September 2024, 08:47 • 3 min
Debatu Harrisovej a Trumpa sledovalo viac ako 67 MILIÓNOV divákov + VIDEO

PHILADELPHIA - Podľa mediálnej analytickej spoločnosti Nielsen prilákal súboj viceprezidentky Kamaly Harrisovej a bývalého prezidenta Donalda Trumpa približne 67,1 milióna divákov.

slovakia

left justify in out

Odhadovaná sledovanosť sa zlepšila oproti sledovanosti súboja medzi Trumpom a prezidentom Joeom Bidenom koncom júna, ktorý si pozrelo približne 51,3 milióna divákov - a ktorý účinne zmaril Bidenovu snahu o znovuzvolenie.  

Podľa spoločnosti Nielsen televízia ABC hostila a vysielala súboj Harrisovej a Trumpa, ktorý simultánne vysielalo 17 sietí vrátane NBC a MSNBC.

Spoločnosť Nielsen uviedla, že viac ako 6,4 milióna divákov bolo vo veku 18 až 34 rokov a ďalších 16,8 milióna divákov bolo vo veku 35 až 54 rokov. Najväčší podiel však tvorili diváci starší ako 55 rokov, ktorých si naladilo viac ako 41,3 milióna.

Utorková sledovanosť nedosiahla rekord z roku 2016, keď Trumpa proti bývalej ministerke zahraničných vecí Hillary Clintonovej sledovalo približne 84 miliónov ľudí. Prvú debatu medzi Trumpom a Bidenom v roku 2020 sledovalo 73,1 milióna ľudí.

Spoločnosť Nielsen predtým uviedla, že Harrisovú a Trumpa sledovalo 57,5 milióna ľudí, a dodala, že konečné čísla budú zverejnené neskôr. Údaje nezahŕňali počet ľudí, ktorí sledovali debatu prostredníctvom sociálnych médií, spravodajských webových stránok alebo streamovacích platforiem.

Podujatie v Národnom ústavnom centre vo Philadelphii spolu moderovali David Muir a Linsey Davisová z ABC News, ktorí boli pochválení demokratmi a napadnutí republikánmi za overovanie Trumpových tvrdení.

Debata predstavovala pre oboch kandidátov jednu z najväčších príležitostí predstaviť svoje argumenty krajine v záverečnej časti nezvyčajne skrátenej kampane pred parlamentnými voľbami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: NBC News, Foto: AP / John Locher
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies