Detská pohotovosť by sa mohla vrátiť do Šale ešte tento rok

NETKY.SK • 22 Október 2024, 10:24 • 2 min
Detská pohotovosť by sa mohla vrátiť do Šale ešte tento rok

ŠAĽA - Detská pohotovosť v Šali by mohla byť čoskoro opäť dostupná každý deň, vrátane víkendov. Rokovali o tom minister zdravotníctva Kamil Šaško, predstavitelia Nitrianskeho samosprávneho kraja a primátor Šale. Obyvatelia regiónu by tak nemuseli cestovať do Nových Zámkov či Nitry za lekárskou pomocou.

slovakia

left justify in out

Do Šale by sa mohla čoskoro vrátiť detská pohotovosť, ktorá by fungovala v priestoroch Polikliniky Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) každý pracovný deň aj cez víkendy.

O tejto možnosti rokovali minister zdravotníctva Kamil Šaško, štátny tajomník Michal Štofko, predseda NSK Branislav Becík a primátor Šale Jozef Belický. Informáciu potvrdil Jakub Takáč z komunikačného oddelenia NSK.

Podľa Branislava Becíka je zriadenie detskej pohotovosti v Šali spoločným cieľom mesta, kraja a ministerstva zdravotníctva.

"Rodičia často musia so svojimi deťmi hľadať lekársku pomoc aj neskoro večer. Sme v kontakte s obyvateľmi a riešime ich potreby. Verím, že detská pohotovosť sa do Šale vráti ešte tento rok," uviedol Becík.

Detská pohotovosť v Šali prestala fungovať po vypršaní licencie na prevádzkovanie ambulantnej pohotovostnej služby. Obyvatelia mesta a okolia musia v súčasnosti cestovať do Nových Zámkov alebo Nitry, aby mohli využiť služby pohotovosti pre deti a dorast.

Tento krok má uľahčiť prístup k zdravotnej starostlivosti pre rodiny v regióne a znížiť ich cestovné za lekárskou pomocou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Kamil Šaško, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies