Diváci sa počas súťaže v surfovaní na olympiáde dočkali veľkého zážitku: Na morskej hladine sa objavila veľryba + VIDEO

NETKY.SK • 7 August 2024, 13:43 • 2 min
Diváci sa počas súťaže v surfovaní na olympiáde dočkali veľkého zážitku: Na morskej hladine sa objavila veľryba + VIDEO

TAHITI - Počas posledného dňa parížskych olympijských hier 2024 v surfovaní na Tahiti sa v noci z pondelka na utorok prítomní diváci dočkali veľkého a zároveň nečakaného zážitku. Počas semifinálovej jazdy Brazílčanky Tatiany Westonovej-Webbovej s Kostaričankou Brisou Hennessyovou sa na morskej hladine objavila veľryba. K udalosti prišilo v bezpečnej vzdialenosti, takže „nečakaný návštevník“ neovplyvnil výkony oboch surfistiek.

slovakia

left justify in out

„Priznám sa, že som si ju poriadne ani nevšimla. Viem si však predstaviť, že pre divákov to bol poriadny zážitok. Som rada, že táto veľryba prispela k propagácii a zviditeľneniu nášho milovaného športu,“ povedala Westonová-Webbová z Brazílie, ktorá napokon v súťaži surfistiek obsadila striebornú priečku.

Surfisti bojujú v rámci OH 2024 v Paríži o medaily v približne 10-tisíc kilometrov vzdialenom stredisku Teahupo´o v Tichom oceáne, ktoré je v období párenia mimoriadne obľúbeným miesto veľrýb. Nie je nezvyčajné, že sa pri surfovaní po celom svete objavia voľne žijúce zvieratá, ako sú vtáky, tulene a dokonca aj žraloky.

Tahiti majú v súčasnosti hneď niekoľko chránených námorných zón. V apríli tohto roka pacifickí domorodí vodcovia, vrátane tých z Tahiti, podpísali zmluvu, ktorá uznáva veľryby ako „právnické osoby“, hoci takéto vyhlásenie sa neodráža v zákonoch zúčastnených krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: SITA, Foto: 10News / AP / Gregory Bull
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies