Suroviny: 1 kg kapusty, 1 malé údené koleno, 0,5 bravčových kostí, 50 g sušených hríbov, 2 cibule, mleté čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, 3 bobkové listy, po 10 zrniek nového a čierneho korenia, soľ, mletá sladká paprika, olej, slanina, klobása, 1 PL hladkej múky,
Príprava:
Do väčšieho hrnca dáme prepláchnutú kapustu, údené koleno, bravčové kosti, bobkový list, celé korenie, nové korenie, soľ, cesnak, vodu a dáme variť. Keď je koleno na polovicu uvarené, pridáme vopred namočené hríby, klobásu a spolu dovaríme do mäkka. Koleno, klobásy a kosti vyberieme, mäso oberieme, pokrájame a vložíme späť do kapusty. Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky, opečieme na oleji, pridáme múku, mletú papriku, krátko opražíme a nalejeme do hrnca. Dochutíme soľou, mletým korením, krátko povaríme a odstavíme.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies