Ružomberok: Spustili stránku k parkovaniu, rozdistribuovali aj letáky

NETKY.SK • 8 August 2024, 10:49 • 2 min
Ružomberok: Spustili stránku k parkovaniu, rozdistribuovali aj letáky

RUŽOMBEROK - Systém parkovania, ktorý zavádzajú v Ružomberku, je viazaný na konkrétne evidenčné číslo vozidla.

slovakia

left justify in out

Mesto Ružomberok spustilo webovú stránku s informáciami k novej parkovacej politike, ktorá začne platiť od septembra. Do domácností rozdistribuovali aj informačné letáky. Oznámil to ružomberský primátor Ľubomír Kubáň.

Systém parkovania, ktorý zavádzajú v Ružomberku, je viazaný na konkrétne evidenčné číslo vozidla. Vlastník automobilu teda bude môcť parkovať len s parkovacím oprávnením. Reguláciu parkovania chce radnica dosiahnuť zavedením hodinovej sadzby parkovného pre návštevníkov, lepšou kontrolou parkovania a zvýhodnením rezidentov, teda Ružomberčanov s trvalým pobytom.

Celé vymedzené územie zóny regulovaného státia sa v Ružomberku dotkne najmä oblasti centra mesta a širšieho centra, kde sa nachádza viac ako 2 500 bytov a 146 rodinných domov. Z radnice zároveň informovali, že na sídliskách sa v tejto fáze nebudú vytvárať rezidentské zóny. Po zavedení nových pravidiel v nej bude možné parkovať len na vyznačených parkovacích miestach.

Radnica ubezpečila, že všetky financie, ktoré vyberú z parkovného, využijú výlučne na dopravný účel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Ružomberok, ilustračná foto, zdroj: unsplash
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies