Dnes na večeru pripravíme polievku z hlivy ustricovej. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 400 g hlivy ustricovej, 4 zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, hubové korenie, celú rascu, 1 cibuľu, olej, mletú červenú papriku, 2 PL hladkej múky Príprava Hlivu pokrájame
Suroviny pre 4 osoby:
400 g hlivy ustricovej, 4 zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, hubové korenie, celú rascu, 1 cibuľu, olej, mletú červenú papriku, 2 PL hladkej múky
Príprava:
Hlivu pokrájame na pásiky a spolu s cibuľou orestujeme na oleji. Zalejeme vodou, pridáme soľ, mleté korenie, rascu, hubové korenie a uvaríme takmer do mäkka. Potom pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a dovaríme. Z múky, mletej papriky pripravíme na oleji zápražku, nalejeme do polievky, necháme prevrieť a odstavíme.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies