Suroviny pre 4 osoby: 20 väčších šampiňónov, 1 pór, 30 dkg strúhaného syra, 3-4 strúčiky cesnaku, mletú rascu, soľ, mleté čierne korenie, rozmarínové korenie, olej
Príprava:
Šampiňóny očistíme, nožičky oddelíme a hlavičky dáme variť na 15 minút do vriacej slanej vody. Pór nakrájame na drobno, opečieme na oleji, pridáme nakrájané nožičky zo šampiňónov, prelisovaný cesnak, soľ, rascu, rozmarín a dusíme asi 10 minút. Ak je treba, podlejeme troškou vody. Zamiešame ½ nastrúhaného syra a odstavíme. Touto zmesou naplníme hlavičky, uložíme na vymastený plech, posypeme zvyšným syrom a 15 minút zapekáme. Ak nám zvýšila plnka, môžeme ňou naplniť aj paradajky. Ako prílohu podávame hlávkový šalát.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies