Dnes na večeru pripravíme šampiňónový nákyp
Suroviny pre 4 osoby:
2 cibule, 200 g čerstvých šampiňónov, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 100 g topeného syra, 4 vajíčka, 100 g tvrdého syra, 2 strúčky cesnaku
Príprava:
V panvici na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, osolíme a opečieme do polomäkka. Pridáme topený syr, plátky cesnaku a necháme syr rozpustiť. Odstavíme a do vychladnutej zmesi vmiešame rozšľahané vajcia, posekanú petržlenovú vňať, strúhaný syr, okoreníme a premiešame. Menšie zapekacie misky vymastíme, vysypeme strúhankou, naplníme plnkou, vložíme do rúry a zapečieme.
Čas prípravy: 50 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies