Dnes na večeru pripravíme hydinové fašírky.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g uvareného alebo upečeného kuracieho mäsa, 1,5 dcl mlieka, 2 žemle, 1 cibuľu, mleté čierne korenie, soľ, 1 PL horčice, majorán, 1 vajce, 3 strúčiky cesnaku, strúhanka, olej,
Príprava:
Žemle si namočíme do mlieka. Na mlynčeku pomelieme mäso, cibuľu, vyžmýkanú žemľu a cesnak. Pridáme horčicu, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, majorán a dobre premiešame. Ak je zmes príliš riedka, môžeme zahustiť trochou strúhanky. Tvarujeme malé fašírky, obaľujeme v strúhanke a vyprážame z oboch strán na oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies