Dnes na večeru pripravíme makové šúľance
Suroviny pre 4 osoby:
50 dkg zemiakov, 25-30 dkg hladkej múky, 1 žĺtok, soľ, rozpustené maslo, trošku oleja, mletý mak, práškový cukor
Príprava:
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, prelisujeme a necháme vychladnúť. Pridáme vajíčko, múku, trošku soli a vypracujeme cesto. Z cesta si tvoríme valčeky, krájame na malé kúsky a rukou urobíme šúľance hrubé a veľké asi ako malíček. Uvaríme ich v slanej vode, pokvapkáme olejom aby sa nelepili. Naložíme na taniere, posypeme mletým makom, práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies