Dnes na večeru pripravíme spišskú roštenku
Suroviny pre 4 osoby:
600 g roštenky, olej, hladká múka, 100 g strúhaného syra, 2 bielky, mleté čierne korenie, pažítka, soľ,
Príprava:
Roštenku narežeme na plátky naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na oleji. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Hotové mäso preložíme so vymasteného pekáča. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, osolíme ho. Na každý rezeň dáme lyžičku snehu, posypeme strúhaným syrom a posekanou pažítkou. Rýchlo zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies