Dnes sa uskutoční výberové konanie na predsedu ŠTS

NETKY.SK • 21 August 2024, 08:42 • 2 min
Dnes sa uskutoční výberové konanie na predsedu ŠTS

BRATISLAVA - ŠTS od júna dočasne vedie jeho doterajší podpredseda Králik. Miesto predsedu súdu sa uvoľnilo po tom, čo sa Ján Hrubala vzdal funkcie.

slovakia

left justify in out

V stredu predpoludním sa v priestoroch Ministerstva spravodlivosti (MS) SR uskutoční výberové konanie na predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). O pozíciu šéfa súdu sa uchádza jeho doterajší podpredseda Igor Králik a sudca ŠTS Michal Truban. Vyplýva to z informácií zverejnených na webe Ministerstva spravodlivosti SR.

Výberové konanie sa vykonáva formou pohovoru s uchádzačom. V prvej časti uchádzač prednesie vlastnú prezentáciu, spravidla v trvaní 15 minút. V druhej časti pohovoru členovia výberovej komisie kladú uchádzačovi otázky k samotnej prezentácii, ako aj k overeniu predpokladov a schopností zabezpečiť riadny výkon súdnictva a správy súdu.

Výberovú komisiu tvoria Eduard Burda, František Mozner, Boris Tóth, Peter Farkaš a Rastislav Stieranka. Minister spravodlivosti si môže a nemusí z prípadných úspešných uchádzačov vybrať nového predsedu súdu.

ŠTS od júna dočasne vedie jeho doterajší podpredseda Králik. Miesto predsedu súdu sa uvoľnilo po tom, čo sa Ján Hrubala vzdal funkcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies