Dni mesta Kremnica spoja Banícky deň, jarmok i Cechové hody

NETKY.SK • 26 Júl 2024, 13:53 • 2 min
Dni mesta Kremnica spoja Banícky deň, jarmok i Cechové hody

KREMNICA - V Kremnici budú počas víkendu platiť aj viaceré dopravné obmedzenia. Tie sa dotknú najmä Štefánikovho námestia, Námestia SNP a cesty I/65.

slovakia

left justify in out

Dni mesta Kremnica, ktoré sa uskutočnia 26. a 27. júla 2024, spoja Banícky deň, Kremnický jarmok a Cechové hody.  V piatok 26. júla sa uskutoční Banícky deň s baníckou sv. omšou v kostole sv. Alžbety, po ktorej bude nasledovať sprievod mestom, príhovory predstaviteľov mesta a hostí, vystúpenie baníckeho spevokolu Fokoš a dychovej hudby Minciar, po ktorých dostanú priestor obľúbení Duchoňovci a tento deň zavŕši Anna bál v areáli Ludoviky. 

 

Sobota 27. júla už bude patriť 33. ročníku Kremnického jarmoku a Cechovým hodom. Program dňa bude tiež veľmi príťažlivý, okrem gastro stánkov, či bohatej ponuky remeselníkov a jarmočných predajcov sa uskutoční aj bohatý kultúrny program.

Na hlavnom pódiu na námestí ho spustí šou a disco pre deti Lolo a Piškót, populárna detská dychovka Srnka Band, historický folk Gailard, šláger Lucia a Rasťo, The best of Meky - pocta Mekimu Žbirkovi.

Zaznejú tiež hity skupiny Lojzo v podaní hudobnej kapely Kochanski a nepochybne najväčším lákadlom bude vystúpenie skupiny DESmod. Počas celého dňa môžete prežívať atmosféru stredoveku s Cechom starých bojových umení a remesiel Vlčí tesák a bodku za podujatím dá afterparty v Akropole. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: kremnica.sk, Foto: FB/Mesto Kremnica
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies