Dolinková: Slovensko je pripravené pomôcť detskej nemocnici v Kyjeve

NETKY.SK • 10 Júl 2024, 10:59 • 2 min
Dolinková: Slovensko je pripravené pomôcť detskej nemocnici v Kyjeve

BRATISLAVA - Zatiaľ nie je známe, kam detských pacientov prevezú. Ak ponuka príde, my sme pripravení prevoz zabezpečiť, podotkla šéfka rezortu.

slovakia

left justify in out

Slovenská republika je pripravená pomôcť detskej nemocnici v ukrajinskom Kyjeve po pondelkovom útoku. Deklarovala to ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková pred stredajším rokovaním vlády. V stredu v tejto súvislosti telefonovala aj s ukrajinským ministrom zdravotníctva Viktorom Liashkom.

"Všetci rodičia detí boli informovaní, že v rámci pomoci členských štátov Európskej únie majú možnosť požiadať o prevoz detí do iných krajín. My sme za Slovensko ponúkli pomoc a prevoz do Národného ústavu detských chorôb v Bratislave. Od ukrajinského ministra máme zatiaľ informáciu, že štyria rodičia sa zaregistrovali v systéme, kde požiadali o prevoz do niektorej z európskych krajín," poznamenala.

Zatiaľ nie je známe, kam detských pacientov prevezú. "Ak ponuka príde, my sme pripravení prevoz zabezpečiť," podotkla šéfka rezortu. V prípade potreby je Slovensko podľa jej slov ochotné pomôcť aj so zabezpečením zdravotného materiálu. "Zatiaľ takáto požiadavka nebola," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR, FB/Zuzana Dolinková, Foto: FB/Zuzana Dolinková
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies