Dolný Kubín: Súťaž na obnovu kultúrneho strediska

NETKY.SK • 21 August 2024, 16:49 • 2 min
Dolný Kubín: Súťaž na obnovu kultúrneho strediska

DOLNÝ KUBÍN - Výsledky súťaže budú oznámené 11. novembra a zverejnené 25. novembra. Víťaz získa odmenu vo výške 30 000 eur.

slovakia

left justify in out

Mesto Dolný Kubín vyhlásilo architektonickú súťaž na modernizáciu Mestského kultúrneho strediska. Budova má prejsť zásadnou obnovou, ktorá zohľadní jej architektonické dedičstvo a prinesie moderné riešenia pre budúce generácie. Termín na predkladanie návrhov je do 18. októbra.

"Cieľom rekonštrukcie je zachovať pôvodný architektonický výraz budovy, ako aj zlepšiť jej energetickú efektívnosť, technologické vybavenie a prevádzkové možnosti. Plánovaná modernizácia má zároveň transformovať vybrané priestory tak, aby reflektovali na nové potreby a príležitosti," vysvetlil primátor Ján Prílepok. 

Po obnove by malo stredisko slúžiť ako multifunkčný priestor, ktorý poskytne zázemie pre rôzne vekové a záujmové skupiny obyvateľov. Okrem toho sa vytvoria nové priestory pre komunitné a kreatívne aktivity a zlepší sa prepojenie budovy s okolitým verejným priestorom.

"Odporúčame účastníkom absolvovať obhliadku miesta realizácie zákazky. V prípade záujmu je možné zúčastniť sa organizovanej obhliadky, ktorá sa bude konať 18. septembra," dodali z dolnokubínskej radnice.

Výsledky súťaže budú oznámené 11. novembra a zverejnené 25. novembra. Víťaz získa odmenu vo výške 30 000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Dolný Kubín, Ilustračné foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies