Dušan Muňko prechádza do klubu SNS, aby zabezpečil jeho existenciu + VIDEO

NETKY.SK • 23 Október 2024, 11:14 • 2 min
Dušan Muňko prechádza do klubu SNS, aby zabezpečil jeho existenciu + VIDEO

BRATISLAVA - Poslanec NR SR Dušan Muňko zo Smeru-SD prestupuje do poslaneckého klubu SNS, čím zabezpečí minimálny počet členov potrebný pre jeho fungovanie. Muňko, ktorý zostáva členom Smeru-SD, vstúpil do klubu SNS v utorok, čo mu umožňuje pokračovať v činnosti aj po odchode trojice poslancov z klubu. Týmto krokom sa poslanecký klub SNS udržuje nažive, pričom Muňko sa zúčastní aj na zasadnutiach Smeru-SD.

slovakia

left justify in out

Poslanec Národnej rady SR Dušan Muňko sa rozhodol pre prechod do poslaneckého klubu Slovenskej národnej strany (SNS), aby zabezpečil jeho existenciu. Oznámil to na stredajšej tlačovej konferencii predseda klubu Smer-SD Ján Richter.

Muňko, ktorý zostáva členom Smeru-SD, vstúpil do klubu SNS v utorok 22. októbra. Vďaka jeho kroku má klub SNS teraz osem členov, čo mu zabezpečuje pokračovanie činnosti.

Richter vysvetlil, že Muňkovo "hosťovanie" v klube SNS bolo nevyhnutné z formálno-právnych dôvodov a neexistujú za tým žiadne ideologické ani programové dôvody. S jeho presunom do klubu SNS bola konzultácia aj v rámci koalície, pričom Muňko sa zúčastní aj na zasadnutiach klubu Smer-SD.

Na druhej strane, trojica poslancov – Rudolf Huliak, Ivan Ševčík a Pavol Ľupták – oficiálne vystúpila z klubu SNS v utorok. Huliak a jeho kolegovia však plánujú naďalej dodržiavať koaličnú zmluvu a podporovať vládu Roberta Fica.

Pred odchodom trojice poslancov mal poslanecký klub SNS desať členov. Ich odchod by znamenal, že by klub mal len sedem členov, čo by viedlo k jeho zániku, pretože rokovací poriadok NR SR vyžaduje minimálne osem členov na zachovanie klubu. Muňkov prechod do SNS teda predstavuje kľúčový krok na udržanie tohto poslaneckého zoskupenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Smer-SSD, Foto: hnonline.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies