Erdogan tvrdí, že Izrael sa snaží rozšíriť vojnu do širšieho regiónu

NETKY.SK • 2 August 2024, 09:22 • 2 min
Erdogan tvrdí, že Izrael sa snaží rozšíriť vojnu do širšieho regiónu

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v telefonáte so svojím americkým kolegom Joeom Bidenom vo štvrtok povedal, že Izrael sa snaží rozšíriť vojnu v Pásme Gazy do širšieho regiónu a nechce prímerie. Uviedla to kancelária tureckého prezidenta.

slovakia

left justify in out

Izraelská vláda ukazuje "každým krokom" svoju neochotu dosiahnuť prímerie v Pásme Gazy, povedal Erdogan Bidenovi. Dodal, že prejav izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v Kongrese USA vyvolal "hlboké sklamanie" v Turecku i vo svete, informovala Ankara.

Turecký prezident v telefonáte tiež uviedol, že zabitie vodcu palestínskeho hnutia Hamas Ismaíla Haníju zasadilo úsiliu o dosiahnutie prímeria "ťažký úder". Zároveň prisľúbil, že bude naďalej pracovať na zlepšení vzťahov medzi spojencami zo Severoatlantickej aliancie.

Biden podľa Ankary poďakoval Erdoganovi za vynaložené úsilie v súvislosti s rozsiahlou výmenou väzňov medzi Západom a Ruskom, ku ktorej došlo vo štvrtok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, Foto: AP / Petros Karadjias
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies