Eštok bude informovať o letných policajných raziách v bratislavských podnikoch

NETKY.SK • 21 Október 2024, 08:38 • 2 min
Eštok bude informovať o letných policajných raziách v bratislavských podnikoch

BRATISLAVA - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok spolu s policajným prezidentom Ľubomírom Solákom a šéfom Finančnej správy Jozefom Kissom budú v utorok informovať Výbor Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť o výsledkoch letných policajných razií v bratislavských podnikoch. Témou bude zákonnosť a primeranosť zásahov, pri ktorých sa našlo množstvo drog.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok bude v utorok 22. októbra informovať členov Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť o policajných raziách, ktoré sa počas leta uskutočnili v zábavných podnikoch v Bratislave.

Tieto zásahy, realizované od 1. júla do konca septembra, sa zameriavali na odhaľovanie protiprávnej činnosti, vrátane drogových deliktov. Výbor zvolal stretnutie s cieľom posúdiť zákonnosť, primeranosť a efektivitu týchto bezpečnostných akcií.

Na zasadnutie výboru sú okrem ministra vnútra pozvaní aj policajný prezident Ľubomír Solák a šéf Finančnej správy SR Jozef Kiss. Očakáva sa, že budú poslancov informovať o konkrétnych krokoch polície, taktike a dosiahnutých výsledkoch počas razií v kluboch, reštauráciách a iných zariadeniach v hlavnom meste.

Medzi kľúčové otázky, ktoré budú predmetom diskusie, patrí aj minimalizácia zásahov voči osobám, ktoré sa nezúčastňujú na protiprávnej činnosti.

Začiatkom októbra sa uskutočnila diskusia medzi policajným prezidentom Solákom, šéfom Finančnej správy Kissom a predstaviteľmi Bratislavy, počas ktorej sa riešili možnosti zefektívnenia postupov polície. Predstavitelia mesta zdôraznili, že zásahy by mali byť vždy primerané a čo najmenej zasahovať ľudí, ktorí neporušujú zákon.

Minister Šutaj Eštok razie obhajuje a považuje ich za adekvátne, s odkazom na nálezy drog počas viacerých zásahov. Koncom septembra napríklad polícia zaistila v jednom z klubov plastové vrecká s bielou kryštalickou látkou u viacerých osôb.

Podľa neho boli razie potrebné a zamerané na ochranu bezpečnosti občanov a zníženie prítomnosti drog v nočných podnikoch. V utorok sa očakáva dôkladné vyhodnotenie všetkých aspektov týchto policajných akcií a ich vplyvu na bezpečnosť v hlavnom meste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MV SR, Foto: FB/Ministerstvo vnútra SR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies