EURO 2024: O trofej zabojuje aj sedem tímov z najlepšej desiatky rebríčka FIFA, najnižšie postavení sú Gruzínci

NETKY.SK • 28 Jún 2024, 09:05 • 2 min
EURO 2024: O trofej zabojuje aj sedem tímov z najlepšej desiatky rebríčka FIFA, najnižšie postavení sú Gruzínci

V šestnástke osemfinalistov majstrovstiev Európy vo futbale sa nachádza sedem krajín z najlepšej desiatky aktuálneho poradia rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) od druhého Francúzska, cez tretie Belgicko, piate Anglicko, šieste Portugalsko, siedme Holandsko, ôsme Španielsko až po desiate Taliansko. Z Top 10 hodnotenia chýba iba deviate Chorvátsko.

slovakia

left justify in out

Zaujímavejší je však pohľad na spodnejšie priečky rebríčka účastníkov Eura v Nemecku, ktorí sa prebojovali medzi 16 najlepších. Do vyraďovacej časti sa dostalo päť reprezentácií, ktoré sa nachádzajú až v piatej desiatke poradia a nižšie. Najvyššie je z nich Turecko na 42. mieste, nasleduje 45. Slovensko, 47. Rumunsko a 57. Slovinsko. Gruzíncom, ktorí sa pri premiérovej účasti na záverečnom turnaji ME hneď aj prebojovali do osemfinále, patrí až 74. pozícia.

Jediný nízko postavený účastník Eura 2024 bez postupu do elitnej šestnástky, je Albánsko na 66. mieste. Na druhej strane, okrem už spomenutých Chorvátov sa šampionát po základných skupinách predčasne skončil aj pre poltucet Česko, Srbsko, Maďarsko, Škótsko, Poľsko a Ukrajina.

Všetky tieto tímy sa nachádzajú v najlepšej štyridsiatke rebríčka FIFA, pričom najviac si zlyhanie asi vyčítajú na Ukrajine, ktorej patrí 24. priečka. Len o dve miesta nižšie sú Poliaci a o tri Maďari. Výpočet neúspešných geografických susedov Slovákov dopĺňajú Česi na 34. mieste rebríčka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: UEFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies