Európa – raj pre vreckových zlodejov. Kde si dať na dovolenke pozor?

NETKY.SK • 3 Máj 2024, 19:30 • 2 min
Európa – raj pre vreckových zlodejov. Kde si dať na dovolenke pozor?

Turisti sa často stávajú obeťou vreckových zlodejov, pretože sú nadšenými návštevníkmi rušných miest. To poskytuje zlodejom veľmi dobrú príležitosť. Odborníci na cestovný ruch zverejnili zoznam desiatich krajín, v ktorých hrozí najväčšie riziko, že ich tam stretnete. Ako sa pred nimi chrániť? Informoval o tom britský denník Daily Star.

slovakia

left justify in out

Turisti ľahkou obeťou

Zatiaľ čo sa turisti plne sústredia na prehliadku zaujímavých pamiatok a pútavých atrakcií, stávajú sa ľahkou korisťou zákerných a často veľmi dôvtipných vreckových zlodejov. Dobrých pôsobiskom pre dlhoprstých je preplnená verejná doprava, rušné ulice plné pestrých obchodov a iné veľmi frekventované a obľúbené miesta.

Turisti by mali predovšetkým vedieť, že si majú dávať pozor na svoje tašky, ktoré by mali mať dobre uzavreté, ale aj na vrecká, telefóny či iné cennosti. Tie by mali mať odložené na bezpečnom mieste. Niektoré európske destinácie sú neslávne známe práve vreckovými zlodejmi.

Odborníci na cestovný ruch zostavili zoznam desiatich najnebezpečnejších krajín z hľadiska vreckových krádeží.

Na prvom mieste suverénne kraľuje Taliansko a hneď v závese za ním nasledujú Francúzsko, Španielsko a Nemecko. Štvrtá priečka sa ušla Holandsku. Na krk mu dýchajú Portugalsko, TureckoGrécko. Nelichotivú povesť v tomto duchu má aj Poľsko. Rebríček „slávnej desiatky“ uzatvára Írsko.

V Taliansku je stretnutie s vreckármi veľmi pravdepodobné v Ríme, Neapole a Miláne. Slávna rímska Fontána di Trevi je miestom, kde sa to zlodejmi doslova len tak hemží, a treba povedať, že sa im aj výdatne darí.

Ďalšou najmenej bezpečnou krajinou v tomto smere je Francúzsko. Parížska Eiffelova veža je notoricky známym miestom, kde si treba dobre dávať pozor na svoje veci. V Španielsku je najznámejším rajom vreckárov Barcelona, konkrétne rušná ulica Las Ramblas.

Návšteva iných krajín je určite príjemným zážitkom, ale nenechajme si ho zatieniť tým, že domov sa vrátite ľahší o svoje cenné veci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Daily Star / Sophie Foster, Esther Marshall, Foto: Fontána di Trevi v Ríme / Rome.info
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies