Evakuácia letísk v Košiciach a Poprade kvôli bombovej hrozbe

NETKY.SK • 1 September 2024, 10:10 • 2 min
Evakuácia letísk v Košiciach a Poprade kvôli bombovej hrozbe

V nedeľu ráno evakuovali letiská v Košiciach a Poprade po nahlásení bombovej hrozby. Pyrotechnická prehliadka je v plnom prúde. Hovorkyňa košickej krajskej polície Lenka Ivanová potvrdila, že opatrenia sa týkajú aj ďalších slovenských letísk.

slovakia

left justify in out

Pre nahlásenú bombovú hrozbu evakuovali v nedeľu ráno budovy letísk v Košiciach a Poprade. Letiská o tom informovali na sociálnych sieťach. Aktuálne prebieha pyrotechnická prehliadka týchto letísk. Hovorkyňa košickej krajskej polície, Lenka Ivanová, potvrdila, že bezpečnostné opatrenia sa týkajú aj ďalších letísk na Slovensku.

"Na letiskách v SR bola nahlásená bomba, preto je momentálne Letisko Poprad-Tatry uzavreté, cestujúci sú evakuovaní a kontrolujú sa terminály aj administratívne priestory," uviedlo popradské letisko.

Pravidelná linka z Popradu do Londýna s príletom o 9.45 h a odletom o 10.25 h bude pravdepodobne meškať.
Evakuovali aj budovu terminálu letiska Košice.

"Prebieha pyrotechnická prehliadka letiska. Najbližší odlet do Londýna plánovaný na 9.55 h bude pravdepodobne oneskorený," informovalo košické letisko.
Košické letisko a prešovská krajská polícia potvrdili evakuáciu a pyrotechnickú prehliadku.

Oznámenie o hrozbe prijali aj v Bratislave.
Bezpečnostné opatrenia sa týkali aj bratislavského letiska. "Z dôvodu nahlásenej hrozby bola vykonaná pyrotechnická prehliadka zo strany polície bez potreby evakuácie terminálu a obmedzenia leteckej prevádzky," uviedla hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Demovičová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: Košice International Airport - Letisko Košice - KSC, Foto: iva
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies