TOKIO - Tento unikátny dezert zvládne naozaj každý. Recept je veľmi jednoduchý. Stačí ak máte tri vajcia a dve čokolády.
Na pečenie tejto torty nebudete potrebovať žiadnu múku, prášok do pečiva, ani margarín. Postup čokoládovej torty je nasledovný:
Zapnite rúru na pečenie a predhrejte na 170 °C. Oddeľte žĺtka od bielok. Žĺtka do jednej misky, bielka do druhej. Bielka dajte do chladničky, aby trošku stuhli.
Čokoládu nalámte na menšie kúsky a dajte do ďalšej misky rozpustiť vo vodnom kúpeli. Potom vytiahneme vychladený bielok, ktorý vyšľaháme na hustý sneh.
Keď rozpustená čokoláda trošku vychladne, pridáme tri žĺtka a vymiešame do hladkej hmoty. Potom môžme postupne pridávať vyšľahaný sneh a cesto na tortu je pripravené.
Do formy vložíme papier na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme 30 až 40 minút.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies