Lučenec: Nová plaváreň sa otvorí už koncom septembra

NETKY.SK • 13 September 2024, 10:47 • 2 min
Lučenec: Nová plaváreň sa otvorí už koncom septembra

LÚČENEC - Mesto plánuje v budúcnosti vybudovať komplexný športový areál, ktorý by slúžil aj na sústredenie športovcov s možnosťou ubytovania.

slovakia

left justify in out

Nová mestská plaváreň v Lučenci otvára svoju bránu prvému návštevníkovi 27. septembra.

"Plaváreň bude pre verejnosť fungovať v rámci skúšobnej prevádzky, v ktorej je nainštalovaná aktuálna stavba," informovala hovorkyňa mesta Michaela Baboľová.

Plaváreň ponúkne 25-metrový nerezový plavecký bazén so šiestimi dráhami, s hĺbkou od 1,1 do 1,6 metra ako teplá voda v rozmedzí 26 až 28 stupňov Celzia. Pre deti bude k dispozícii detský bazén s vodnými atrakciami a dostupnými vodami viac ako 30 stupňov Celzia. Súčasťou je aj wellness so saunami, plaveckým bazénom a ochladzovacím bazénom.

"Ide o najrozsiahlejší projekt posledného desaťročia. Po rekonštrukcii synagógy či mestskej radnice bola výstavba plavárne ďalším veľkým míľnikom, ktorý sme úspešne prekročili. Aktuálne dokončujeme posledné úpravy interiéru a exteriéru. Otvorením tejto plavárne, ktorá má regionálny význam, začíname novú etapu športového života v našom meste a okolí," uviedla primátorka Alexandra Pivková.

Výstavba plavárne sa začala v lete 2022. Projekt v hodnote viac ako 5,7 milióna eur bol čiastočne dotovaný vo výške 1,5 milióna eur z Fondu na podporu športu. Plaváreň sa nachádza na Športovej ulici pri mestskom kúpalisku, zimnom a futbalovom štadióne, neďaleko mestského parku a vodnej nádrže Ľadovo.

Mesto plánuje v budúcnosti vybudovať komplexný športový areál, ktorý by slúžil aj na sústredenie športovcov s možnosťou ubytovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj. Mesto Lučenec, FB, Foto: FB/Alexandra Pivková
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies