Expertka na cestovanie uvádza 3 pravidlá, ktoré by ste pri ceste do Grécka mali dodržiavať

NETKY.SK • 4 August 2024, 13:21 • 2 min
Expertka na cestovanie uvádza 3 pravidlá, ktoré by ste pri ceste do Grécka mali dodržiavať

ATÉNY - Priyanka Juneja, americká influencerka a cestovateľka, si posvietila na tri klasické chyby, ktorých sa ľudia dopúšťajú pri plánovaní cesty do Grécka. Týmto 3 veciam by ste sa mali podľa nej určite vyhnúť, píše portál Mirror.

slovakia

left justify in out

Grécko bez pochyby patrí medzi najobľúbenejšie dovolenkové destinácie mnohých Slovákov a Sloveniek. S nespočetnými malebnými plážami a bohatou kultúrnou históriou skrýva táto krajina na juhu Európy mnohé miesta, ktoré čakajú, kým ich objavíte. Priyanka Juneja, americká travel blogerka však naznačuje, že turisti pri objavovaní tejto európskej destinácie robia tri klasické chyby. Na svojom TikToku sa s fanúšikmi preto o ne podelila.

„Po prvé, ak môžete, vyhnite sa cestovaniu do Grécka počas hlavnej sezóny, pretože tam bude naozaj plno a je menej pravdepodobné, že nájdete voľné ubytovanie.“ Priyanka tvrdí, že jún, júl a august patria medzi najrušnejšie mesiace na návštevu Grécka. Na druhej strane, turistické miesta sú oveľa menej preplnené počas mája, septembra a októbra – teda mesiacov, v ktorých je veľa detí po letných prázdninách opäť v škole.

„Neurobte tú chybu, že pôjdete napríklad len na Santorini alebo Mykonos. Je tu veľa čo objavovať.“ Verte či nie, Grécko sa skladá z ohromujúcich 6000 ostrovov, z ktorých je obývaných len 227. Kefalónia, Ikaria, Sifnos a Folegandros patria podľa Original Travel medzi najviac prehliadané skryté drahokamy medzi gréckymi ostrovmi.

Najmä Kefalóniu navštevujú aj morské korytnačky a dokonca sa môže pochváliť úžasným červeným pieskovým pobrežím známym ako pláž Xi.

Nakoniec Priyanka zmieňuje grécke hlavné mesto Atény, ktoré boli kedysi srdcom starovekého Grécka: „Neprehliadnite Atény, je to strašne cool mesto a veľa ľudí ho jednoducho preskočí a ide rovno na grécke ostrovy. A to je podľa mňa obrovská chyba.“ Nie je prekvapením, že Priyankine myšlienky rýchlo vzbudili pozornosť a mnohí diváci súhlasili s jej názorom. Jedna fanúšik napísala: „Navštívil som Krétu, Milos, Atény a Santorini. Najmenej obľúbené bolo Santorini.“ Ďalší dodal: „Ako môžu ľudia preskočiť Atény?!? Práve som tam bol a to mesto som si zamiloval. Musím sa sem vrátiť.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Mirror, Foto: Liberty Travel
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies