Festival JAMA 2024: Oslava Milana Adamčiaka s pestrým programom v Banskej Štiavnici +VIDEO

NETKY.SK • 11 Október 2024, 12:18 • 2 min
Festival JAMA 2024: Oslava Milana Adamčiaka s pestrým programom v Banskej Štiavnici +VIDEO

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Od 12. do 13. októbra sa v Banskej Štiavnici uskutoční festival JAMA - 78. ročník Milana Adamčiaka. Podujatie ponúkne rozmanité akcie, vrátane koncertov, performancií a workshopov, a prinesie vystúpenia renomovaných umelcov, ako sú Catherine Lamb a slovenský komorný orchester EnsembleSpectrum. Festival sa koná na netypických miestach a pozýva návštevníkov na aktívnu účasť. Kompletný program je k dispozícii na stránke jama.ooo.

slovakia

left justify in out

Festival JAMA - 78. ročník Milana Adamčiaka sa uskutoční od 12. do 13. októbra v Banskej Štiavnici a jej okolí, pričom ponúkne pestrý program zahŕňajúci koncerty, performancie, prednášky, diskusie, vizuálne inštalácie, workshopy a ďalšie sprievodné podujatia.

Organizátori zo združenia tento festival organizujú ako spomienku na významného konceptuálneho umelca, muzikológa a skladateľa Milana Adamčiaka (1946 - 2017), ktorý svoje posledné roky prežil v Banskej Belej a Podhorí.

Prvý ročník festivalu sa konal v októbri 2019 a od tej doby sa podujatie stalo miestom stretnutia tvorcov a účastníkov z rôznych oblastí umenia. Cieľom festivalu je podnietiť aktívnu účasť návštevníkov, miestnych obyvateľov a študentov.

Medzi najvýznamnejšie akcie tohto ročníka patrí vystúpenie americkej hudobníčky Catherine Lamb, ktorá sa radí medzi najžiadanejšie skladateľky súčasnej vážnej hudby. Ďalším vrcholom programu bude vystúpenie slovenského komorného orchestra EnsembleSpectrum, ktorý predstaví svoj nový program Flow of the Static Sound.

Festival JAMA sa uskutoční na netypických miestach, ako sú historická budova bývalej banskoštiavnickej akadémie v botanickej záhrade, evanjelický kostol, lúky, stodoly a krčma v Banskej Belej. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Združenie ooo, Foto: cestaslovenskom.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies