Festival Pomlé - oslava chutí, vín a tradícií Horného Žitného ostrova + VIDEO

NETKY.SK • 2 September 2024, 15:01 • 3 min
Festival Pomlé - oslava chutí, vín a tradícií Horného Žitného ostrova + VIDEO

Festival Pomlé v Šamoríne každoročne spája ľudí zo širokého okolia. Krásne prostredie lesoparku Pomlé sa stalo 30. a 31. augusta 2024 opäť epicentrom dobrého jedla, vína a kultúry.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nekonečná degustácia vína a tradičných špecialít.

Vínna ulička sa aj tento rok premenila na raj pre všetkých milovníkov vína. Až do polnoci si návštevníci mohli vychutnávať výber tých najlepších vín od 12 domácich a 10 zahraničných vinárov. K tomu sa pridali tradičné žitnoostrovské jedlá na Námestí chutí, ktoré vás zaviedli na kulinársku cestu plnú autentických chutí.

Koncerty, ktoré rozprúdili krv

Festival ponúkol aj hudobné vystúpenia. Už v piatok sa na veľkom javisku predstavila populárna skupina Aurevoir. V  sobotu večer to roztočila Cimbaliband a po nich energická skupina Csángálló. To všetko vyčarilo jedinečnú atmosféru pod holým nebom!

Tvorivé workshopy, interaktívne drevené hry a remeselnícky trh prebiehali počas oboch dní. Folklór je srdcom festivalu Pomlé. Sobota prinesie galaprogramy detských, mládežníckych aj dospelých folklórnych súborov, ktoré oživili tradície a zvyky regiónu.

Mestský lesopark v Šamoríne predstavuje až 10 hektárov, nachádza sa tu amfiteáter, ktorý je umiestnený na niekdajšom, suchom dne dunajského ramena a je dejiskom rozmanitých kultúrnych podujatí.Čarovná lúka sa počas festivalu  premenila na svet zázrakov pre deti aj dospelých.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Karmen Procházková, Zdroj foto: Richard Takáč
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies