Školy pod drobnohľadom: Bezpečnostné dotazníky prinesú nové opatrenia + VIDEO

NETKY.SK • 2 September 2024, 17:46 • 2 min
Školy pod drobnohľadom: Bezpečnostné dotazníky prinesú nové opatrenia + VIDEO

BRATISLAVA - Komisár pre deti Jozef Mikloško dodal, že deti sú pripravené na zložité situácie, ktoré môžu nastať, a z hľadiska vonkajšej bezpečnosti je všetko pripravené.

slovakia

left justify in out

Bezpečnostné dotazníky realizované na základných a stredných školách budú vyhodnotené tento mesiac, uviedla štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Lucia Kurilovská na pondelkovej tlačovej konferencii.

"Môžeme deklarovať, že sme pripravení na to, aby sme čo najlepšie zabezpečili bezpečnosť na školách a eliminovali všetky prejavy protiprávnej činnosti," povedala v súvislosti so začiatkom školského roka.

Kurilovská priblížila, že každá škola má prideleného tzv. kontaktného policajta, pričom celkovo ide o 2 050 policajtov. Spomenula tiež plán rozšíriť základné pravidlá pre situáciu, keď je v škole aktívny útočník, konkrétne princípy "uteč, skry sa, bojuj".

Bezpečnostné dotazníky budú podľa nej vyhodnotené adresne a konkrétne pre každú školu, ktorá ho vyplnila. "Išlo o 80 percent všetkých škôl," uviedla. Dotazníky vypĺňali školy s pomocou pridelených policajtov, ktorí zároveň vysvetľovali, ako postupovať a identifikovať prejavy hraničiace s protiprávnou činnosťou.

Kurilovská doplnila, že školy majú nastavené aj evakuačné plány a pracuje sa na videu pre základné a stredné školy, ktoré ukazuje, ako postupovať v prípade prítomnosti aktívneho útočníka. "Toto teraz ideme výrazne rozširovať, aby sa to dostalo ku každému," poznamenala.

Komisár pre deti Jozef Mikloško dodal, že deti sú pripravené na zložité situácie, ktoré môžu nastať, a z hľadiska vonkajšej bezpečnosti je všetko pripravené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MV SR, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies